Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Καλωσόρισμα Προέδρου ΟΚΥΔΑΝ 2012


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των παιδιών των παιδικών Σταθμών του Δήμου μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου, σας καλωσορίζουν & εύχονται σε σας και στα παιδιά σας καλή σχολική χρονιά .
Οι σταθμοί μας έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν 300 περίπου βρέφη και νήπια σε δύο ιδιόκτητα κτίρια και τρία ενοικιαζόμενα .
Γνωρίζοντας ότι το πιο σημαντικό και πολύτιμο πρόσωπο στον κόσμο για κάθε έναν από εσάς είναι τα παιδιά σας και ότι οι σημερινές συνθήκες ζωής απαιτούν να βρίσκονται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μακριά σας, κύριο μέλημα μας είναι να συμπληρώσουμε την οικογένεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε τα παιδιά σας να αισθάνονται κοντά μας ασφάλεια, αγάπη και στοργή, να νοιώθουν δηλαδή σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους.
Σε μια τόσο ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο της ζωής των παιδιών, στην οποία διαμορφώνεται η προσωπικότητα και αναπτύσσονται οι ικανότητες τους, εμείς με αγάπη και ενδιαφέρον σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μας, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση αυτή όσο το δυνατόν καλύτερα.
Η αγάπη μας για τα παιδιά, σε συνδυασμό με την πολύχρονη πείρα του προσωπικού μας, αποτελούν εγγύηση ότι τα παιδιά σας θα αναπτυχθούν σωστά νοητικά και συναισθηματικά με σεβασμό στις αξίες και στο περιβάλλον.
Στόχος μας είναι να γίνει ο σταθμός μας το κύτταρο που θα δημιουργήσει την επιθυμία για μάθηση και γνώση και θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν την σκέψη τους δημιουργικά θέτοντας τις σωστές βάσεις για το αύριο.
Επιθυμούμε να συντελέσουμε και εμείς ουσιαστικά στη διαμόρφωση της κάθε μίας ξεχωριστής προσωπικότητας των νηπίων και να τα βοηθήσουμε να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.
Στο άνετο και όμορφο περιβάλλον του σταθμού μας το εκπαιδευτικό προσωπικό συνδυάζει σύγχρονες μαθησιακές μεθόδους μαζί με παιχνίδι και ψυχαγωγία ,έτσι ώστε να κατανοήσει τις ικανότητες τους, να τα βοηθήσει να ενσωματωθούν και να κοινωνικοποιηθούν στην μικρή τους ομάδα και σιγά-σιγά και αβίαστα να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους.
Οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας μας ακολουθούν σε όλη μας την ζωή έτσι και εμείς θα φροντίσουμε με αγάπη και υπευθυνότητα να έχουν τα παιδιά σας τις καλύτερες αναμνήσεις από τον σταθμό μας.
Στην προσπάθεια μας να κάνουμε πιο ευχάριστη και δημιουργική την παραμονή τους στους χώρους του Σταθμού επιθυμούμε & θεωρούμε απαραίτητη τη δική σας συνεργασία και συυπαράσταση .
Για να βοηθήσετε λοιπόν σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω :
Η προσέλευση των παιδιών στους Παιδικούς Α'Β'&Γ'(Αμμούδα-Μουσείο) γίνεται από 7,00 π.μ και μέχρι το αργότερο της 9,00 π.μ & η αποχώρηση από 1,30 μ.μ μέχρι 4,00 μ.μ
Η προσέλευση στον Βρεφικό Σταθμό(Σταυρός) γίνεται από 7,00 π.μ έως 9,00π.μ. και η αποχώρηση από 1,00 μ.μ μέχρι 4,00 μ.μ
Η προσέλευση στον Παιδικό Σταθμό(Κριτσάς) γίνεται από 7,00 π.μ έως 9,00π.μ. και η αποχώρηση από 1,30 -2,00 για τα παιδιά που δεν κοιμούνται και για τα παιδιά που κοιμούνται από 3,30 μμ μέχρι 4,00μ.μ, μετά από συνεννόηση των γονέων με την νηπιαγωγό.
   Οι γονείς που έχουν παιδιά σε βρεφικά τμήματα να έχουν μαζί τους τις πάνες βρακάκια, μια αλλαξιά ρούχα, καθώς και ότι άλλο χρησιμοποιούν με το όνομα τους στην τσάντα. Τα παιδιά να φορούν ρούχα εύκολα στη χρήση που να διευκολύνουν
στην αυτοεξυπηρέτηση τους. Καλό είναι να μην φορούν χρυσαφικά ή αξεσουάρ με χάντρες που μπορεί να χάσουν ή να βάλουν στο στόμα τους.
Γράψετε το όνομα του παιδιού σας στα ατομικά του είδη.
Η παραλαβή και η παράδοση των παιδιών γίνεται πάντα μέσα στην αίθουσα. Όταν είναι άρρωστο το κρατάτε στο σπίτι, η παραμονή του στο Σταθμό γίνεται δύσκολη, παρουσιάζει επιπλοκές και κολλάνε τα άλλα παιδιά.
Όταν είναι άρρωστο απαγορεύεται αυστηρά η προσέλευση του στο Σταθμό. Φάρμακα δεν δίνονται στο Σταθμό.
Για όποιο πρόβλημα του παιδιού σας να ενημερώνετε την δασκάλα της τάξης & την Δ/νση του Σταθμού. Σε περίπτωση προβλήματος υγείας(αλλεργία κ.λ.π) παρακαλούμε να ενημερώσετε την Δ/ντρια και την Δασκάλα της τάξης .
ΤΡΟΦΕΙΟ: (μηνιαία εισφορά) είναι 75 Ευρώ ανά μήνα και καταβάλλεται το αργότερο μέσα στην πρώτη εβδομάδα του μήνα, στην υπεύθυνη του Σταθμού.Το καταβαλλόμενο τροφείο είναι μηνιαίο ( 11 μήνες ) ενιαίο ( βρέφος ή προνήπιο) Προκαταβάλλεται τον μήνα Σεπτέυβριο το τροφείο unvoc Ιουλίου. Ανεξαρτήτου παρουσιών το τροφείο θα καταβάλλεται.
Όταν το παιδί φιλοξενείται μέχρι και τον μήνα Μάιο και διαγραφεί τον μήνα Ιούνιο ή Ιούλιο το προκαταβληθέν τροφείο συμψηφίζεται με τον τελευταίο μήνα .
Τα καλυπτόμενα τροφεία από Οργανισμούς ή Ασφαλιστικούς φορείς ( Ι.Κ.Α. , Δ.Ε.Η. , Ο.Τ.Ε. Τράπεζες, κ.α.) είναι αυτά που δικαιολογούν οι Οργανισμοί ή Ασφαλιστικοί Φορείς,εφόσον δεν είναι μικρότερα των 75 Ευρώ.
Οι πολύτεκνοι με τέσσερα (4) παιδιά πληρώνουν 50 Ευρώ τον μήνα. Οι τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα κάτω των 30.000 Ευρώ ετησίως για το τρίτο παιδί πληρώνουν 50 Ευρώ τον μήνα.
Μείωση του τροφείου στα 50 Ευρώ μετά από αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν) μπορεί να γίνει α) στα Ορφανά β) σε γονείς που ο ένας είναι φοιτητής και δεν εργάζεται γ) σε γονέα που υπηρετεί την στρατιωτική θητεία δ)σε Μονογονεϊκές οικογένειες.
Η μείωση του τροφείου ισχύει από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης καθώς και των λοιπών δικαιολογητικών.


Σεπτέμβριος 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΑΤΣΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ