Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα

Σήμερα ημέρα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013  πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίου Νικολάου με θέματα:
1. Διαγραφή παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς
2. Προβλήματα στη Λειτουργία των Παιδικών Σταθμών

Μετά από διάλογο των μελών του συλλόγου, αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου και να κατατεθεί το παρακάτω ψήφισμα:


ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς, οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου, απαιτούμε:
Την ποιοτική και ασφαλή φιλοξενία των παιδιών  μας στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Για το λόγο αυτό απαιτούμε να εφαρμοστεί το άρθρο 12 παράγραφος 4 και 5 του ΦΕΚ 497/Β/22-04-2013 που αφορά στην αναλογία παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού ανά συγκεκριμένο αριθμό παιδιών.
Άμεση ολοκλήρωση της πρόσληψης του προσωπικού (εννέα  άτομα)  της Προκήρυξης 1/217Μ/2009 (ΦΕΚ200/τεύχος Ε' /23-03-2011)
Η λύση μέσω της πρόσληψης παιδαγωγικού προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις θεωρούμε ότι είναι αντιπαιδαγωγική, γιατί  η συχνή εναλλαγή του προσωπικού δημιουργεί προβλήματα στη συμπεριφορά των παιδιών.
Η εισροή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς να γίνεται με αναλογία 50% από τη Δράση του ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" και 50% με τροφεία, για να μη δημιουργείται άνιση αντιμετώπιση των δύο κατηγοριών.
Το ΔΣ του ΟΚΥΔΑΝ να εξετάσει άμεσα τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι γονείς, των οποίων τα παιδιά διαγράφηκαν και να ενημερωθούμε με ποια απόφαση και ποια διαδικασία έγινε η διαγραφή τους.
Τέλος, να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες  που τους αναλογούν για το πρόβλημα, το οποίο είναι διαχρονικό και ταλαιπωρεί δεκάδες οικογένειες του Δήμου μας.

Ο Σύλλογός μας επιφυλάσσεται  να προσφύγει και νομικά κατά παντός υπευθύνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου