Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Περάσαμε υπέροχα, και του χρόνου με υγεία!!!





Η πλατεία του Αγίου Νικολάου που ξέρατε δεν υπάρχει πια, είναι πιο όμορφη, πιο λαμπερή, πιο χρωματιστή  και πιο αισιόδοξη γιατί πέρασαν από εκεί οι μικρότεροι πολίτες του Δήμου μαζί με τους γονείς τους το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Οι μαθητές των παιδικών σταθμών όλου του Δήμου που έφεραν και τους γονείς και τους φίλους τους, μετέφεραν από τα εργαστήρια τους τα εκατοντάδες στολίδια που είχαν ετοιμάσει μέρες πριν και η πλατεία πλημμύρισε με χρώμα και φως.  

 Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν με πολύ μεράκι οι γονείς των παιδικών σταθμών κυριάρχησε η εορταστική διάθεση, η μουσική, ο χορός, το χρώμα στις δημιουργίες που έφτιαχναν,  τα πολύχρωμα προσωπάκια μέσα στο κλίμα των ημερών, οι λιχουδιές από τον μπουφέ και βέβαια το πολύ παιχνίδι.

Μικροί και μεγάλοι ξετρελάθηκαν με τις φωτογραφίες που έβγαζαν στο ειδικό σταντ που είχαν ετοιμάσει οι γονείς και έβαζαν τις φαταούλες τους πότε σε ρόλο Αγιο Βασίλη και πότε σε ρόλο ξωτικών και φωτογραφίζονταν. 

Από την πλατεία πέρασαν σχεδόν όλοι, με τον Άγιο Βασίλη να βρίσκεται σε τρελά κέφια και να χορεύει μέχρι και zumba ενώ φεύγοντας πήρε και τα εκατοντάδες γράμματα, 214 συνολικά,  που του είχαν γράψει τα παιδιά αλλά και οι γονεις στον πάγκο με το κουτί των ΕΛΤΑ.

 Η πρόεδρος του Δ.Σ των γονέων Ελένη Μανιαδάκη μαζί με τις ευχές τις σε όλους ευχαρίστησε τον Δήμο για την παραχώρηση του χώρου και την χορηγία της κάλυψης των ηχητικών και όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους επαγγελματίες που στήριξαν την εκδήλωση λέγοντας πως αν και σε δύσκολες περιόδους αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν με χορηγίες.  

 Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης συνεχάρη το δραστήριο Δ.Σ του συλλόγου των γονέων αλλά και τα παιδιά για τον όμορφο στολισμό της πλατείας και ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Καλές γιορτές σε όλους....

Η κεντρική πλατεία της πολης άλλαξε και γέμισε με χρώματα και λαμπερή διάθεση απο τους μικρότερους μαθητές και τους γονείς τους το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Δ.Σ του Συλλόγου των γονέων. Μικροί και μεγάλοι περάσαμε μοναδικά όμορφα ανταλλάξαμε ευχές και διασκεδάσαμε,.χρόνια πολλά και του χρόνου....

















Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αν απουσιάσεις, εσυ θα χάσεις.





Εκατοντάδες πολύχρωμα, ευφάνταστα, μοναδικά και γεμάτα αγάπη στολίδια που παρασκευάστηκαν στο πιστοποιημένο εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων στολιδιών  που λειτούργησε για δύο απόγευμα στον παιδικό σταθμό της Αμμούδας θα στολίσουν την πλατεία της πόλης και τα δύο δέντρα σε Νεάπολη και Κριτσά που έχουν υιοθετήσει τα μέλη του Συλλόγου των γονέων των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου. 

Όλα είναι έτοιμα και τα παιδιά των παιδικών σταθμών καλούν τους φίλους τους το πρωί του Σαββάτου 14 του μήνα στις 12 στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Νικολάου για να στολίσουν όλοι μαζί το κέντρο της. Με πολύ φαντασία και απλά καθημερινά υλικά, πολύ χρώμα και μεράκι και με την βοήθεια δεκάδων γονέων αλλά και εκπαιδευτικών των παιδικών σταθμών τα στολίδια που θα τοποθετηθούν στα δέντρα της πλατείας θα δώσουν  ένα άλλο αισιόδοξο τόνο στην καρδιά της πόλης. 

Εκεί τα παιδιά θα γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, θα ζωγραφίσουν θα φτιάξουν και άλλα παιχνίδια θα παίξουν θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν, θα φάνε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές και θα ξεσκάσουν την ψυχή τους παρασύροντας τους πάντες με το κέφι τους. Θα βάψουν τα πρόσωπα τους με εικόνες των ημερών, θα χαζέψουν το φουσκωτό τρενάκι και θα βγάλουν φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη ο όποιος θα   κάνει τις βόλτες του και ίσως ….ίσως να έχει φέρει μαζί του και μια ολόκληρη θεατρική ομάδα. 

Αυτά και άλλα πολλά στην πλατεία του Αγίου Νικολάου το μεσημεράκι του Σαββάτου, με πολλά από τα εδέσματα να είναι σπιτικά και λαχταριστά καφές ζεστός και χυμοί όποιος απουσιάσει απλά ….θα χάσει, όπως μας λένε οι ίδιοι οι γονείς και το Δ.Σ του συλλόγου τους.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκινάμε τα εργαστήρια...Εσυ θα είσαι αλλού;

Όλα έτοιμα στην αίθουσα της Αμμούδας για το εργαστήρι του Συλλόγου των γονέων των παιδικών σταθμών του Δήμου που θα λειτουργήσει το απόγευμα της Τετάρτης 4 του μήνα και της Δευτέρας 9 του μήνα.


Οι γονείς με την πολύτιμή συμμετοχή των παιδιών τους και τις ιδέες και προτάσεις των εκπαιδευτικών θα δημιουργήσουν τα στολίδια που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου Αγίου Νικολάου αλλά και μερικά που έχουν διακοσμήσει το ιδιο το σχολείο.



Ο φωτογραφικός φακός κλίκαρε την προετοιμασία και παρουσιάζει πως με απλά καθημερινά υλικά και φαντασία μπορεί κανείς να κάνει εξαιρετικά στολίδια