Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή γονέων σε Υπουργό Εσωτερικών και βουλευτές του νομού



Αξιότιμοι κύριοι,

            Σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των 5 παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου, στους οποίους φιλοξενούνται 300 περίπου παιδιά, νοιώθουμε εξαιρετικά ανήσυχα με τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την απογύμνωση του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου από προσωπικό.

            Ήδη έχουν αποχωρήσει 25 παιδιά από τα τμήματα λόγω της εκδίκασης σε πρώτο βαθμό υπόθεσης που αφορούσε προσωπικό με σύμβαση έργου που έληξε, δημιουργώντας προβλήματα στον προγραμματισμό των οικογενειών των παιδιών που έφυγαν από τους παιδικούς. Γνωρίζουμε ότι θα αποχωρήσουν και άλλοι εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδότησης και μετακίνησης τους με αποτέλεσμα να είναι προ των πυλών η αποχώρηση περισσότερων παιδιών.

Μας έχουν ενημερώσει από τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου (ΟΚΥΔΑΝ) οτι έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες  για την πρόσληψη 8 εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών των παιδικών  σταθμών επίσης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου με προσωπική του παρουσία στο γραφείο του Υπουργού κ. Μιχελάκη είχε αποσπάσει την υπόσχεση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία για την πρόσληψη τους μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε από τον ΟΚΥΔΑΝ η διαδικασία προχωράει και μένουν μόνο οι υπογραφές που χρειάζονται από τους αρμόδιους υπουργούς. Αυτό όμως θα χρειαστεί, μαζί με τις διαδικασίες πρόσληψης, περισσότερο από δύο μήνες. Το πρόβλημα λοιπόν υπάρχει και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο 2014 που θα λήξουν και οι τελευταίες δίμηνες συμβάσεις.

 Ακόμα ξέρουμε ότι με τα χρήματα που έχει ο ΟΚΥΔΑΝ μπορεί άμεσα να πληρώσει για μισθούς εργαζομένων χωρίς ο κρατικός προϋπολογισμός να χρειαστεί να ενισχύσει τις προσλήψεις αυτές, αλλά και πάλι δεν γίνεται τίποτα.

            Επιδιώκουμε  με αυτή μας την επιστολή αφού πρώτα σας ενημερώσουμε  να σας παρακαλέσουμε στην συνέχεια για τις δικές σας ενέργειες ώστε να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου ώστε να μην χρειαστεί να αποχωρήσουν επιπλέων παιδιά από τα τμήματα τους δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειες του .

Η πρόεδρος                                                                           Η Γεν. Γραμ.
Ελένη Μανιαδάκη                                                                  Γεωργία Μπολανάκη




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου