Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Οι γονείς αγανακτούμε



Παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον των γονέων των παιδιών των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου σχετικά με τις εξελίξεις στο σοβαρότατο θέμα του προσωπικού με αποτέλεσμα οι γονείς να καταφεύγουν στην λύση του νομικού ώστε να ερευνήσει τις εξελίξεις και να ξαναβρεθούν τυχών ευθύνες όπου αυτές και αν υπάρχουν.
Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αμμούδα αφού έγινε η παρουσίαση του νέου ΔΣ του συλλόγου συζητήθηκε το φλέγον θέμα της έλλειψης προσωπικού. Οι γονείς ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις που αφορούν τις νέες προσλήψεις και προγραμματίζονται πιθανά τον Μάρτιο το 2014 (8 ατόμων μέσω ΕΣΠΑ) και 5 ατόμων από τα ΜΚΟ αρχές του χρόνου. Επίσης αναφέρθηκε η εθελοντική εργασία βοηθών βρεφονηπιοκόμων για το επόμενο διάστημα που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των σταθμών.

 Έντονη ήταν η αγανάκτηση των γονιών για να βρεθεί άμεση λύση σε αυτό το ζήτημα καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των παιδιών που βρίσκονται στους σταθμούς, όπως επίσης και για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση πρόσληψης προσωπικού νωρίτερα αφού γνώριζαν την κατάσταση με αποτέλεσμα την απομάκρυνση παιδιών.

 Αποφασίστηκε να ζητηθεί νομική βοήθεια για αυτό το θέμα και να ζητηθεί εγγράφως από τα αρμόδια όργανα ο λόγος καθυστερήσεις των προσλήψεων, η απόφαση και οι προϋποθέσεις διαγραφής των παιδιών που έφυγαν.

Συζητήθηκαν επίσης πιθανές κινητοποιήσεις που θα αναδείξουν το θέμα αυτό. Επίσης εκφράστηκε ο προβληματισμός για την ικανότητα των κτιριακών υποδομών να φιλοξενήσουν το σύνολο των παιδιών καθώς και θέματα που έχουν με την ασφάλεια των παιδιών όπως τα χαλίκια στο χώρο προαυλισμού και το δάπεδο από σκυρόδεμα στα εξωτερικά παιχνίδια, ο σύλλογος αποφάσισε στο άμεσο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάδειξη των ζητημάτων αυτών.

 Συζητήθηκε και το θέμα της μετακίνησης από την έως προϊσταμένης των Παιδικών σταθμών, και εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός για τον αναντικατάστατη της από ενεργή νηπιαγωγό των τμημάτων των παιδικών σταθμών που πιθανόν να δημιουργήσει νέο ζήτημα στην στελέχωση των σταθμών.

Επόμενο θέμα ήταν η Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα γίνει για τον στολισμό της πλατείας στις 14/12/13 στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου που θα οργανώσει ο σύλλογος για τα παιδιά της πόλης.

Στο τέλος της συζήτησης αναφέρθηκαν πιθανές δράσεις που θα μπορούσαν να γίνουν κατά της διάρκεια της σχολικής χρονιάς με ομιλίες που θα αφορούν παιδιατρικά θέματα και θέματα παιδοψυχολογίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου